Stef-pol305m
Cytat z Robertt data 15 grudnia 2025, 17h43Witam
W prostowniku stefpola 305m bardzo mocno nagrzewają mi się diody prostownicze , nawet doszło do tego że się odlutowały, chciałbym ulepszyć ten sprzęt
myslałem od mostku prostowniczym albo jakieś inne diody z radiatorem proszę o sugestie ponieważ nie wiem co tam można zastosować?
Witam
W prostowniku stefpola 305m bardzo mocno nagrzewają mi się diody prostownicze , nawet doszło do tego że się odlutowały, chciałbym ulepszyć ten sprzęt
myslałem od mostku prostowniczym albo jakieś inne diody z radiatorem proszę o sugestie ponieważ nie wiem co tam można zastosować?
Dodane pliki:- Aby przesyłać pliki musisz się zalogować.
Cytat z Tomasz Hudy data 22 grudnia 2025, 12h55Niestety gotowy mostek prostowniczy nie wchodzi w grę, bo masz do czynienia z dzielonym uzwojeniem wtórnym tranformatora.
Gdzieś widziałem diody z radiatorami, ale lepszym pomysłem będzie wymienić diody na Schottky'iego np. SBX2050Pozdrawiam
Niestety gotowy mostek prostowniczy nie wchodzi w grę, bo masz do czynienia z dzielonym uzwojeniem wtórnym tranformatora.
Gdzieś widziałem diody z radiatorami, ale lepszym pomysłem będzie wymienić diody na Schottky'iego np. SBX2050
Pozdrawiam